‘Jagalah ALLAh, Allah pasti menjagamu!’

Trima KaSeH Sumer... (^.^)

Sunday, May 29, 2011

sila kuat



tiap kali dengar cerita orang...

cerita pasal mudah nya Allah aturkan untuk diorang mmbuatkan hati ini menjadi sangat jeles..

jeles dengan nikmat yang diorang miliki..

jeles dengan kelancaran hidup diorang

jeles dengan iman yang sentiasa ada dalam hati diorang

kadang-kadang terpikir jugak " kenapa hidup aku tak semudah diorang dapat itu dan ini dengan senang, tanpa perlu merancang dengan banyak"

dan kadang-kadang terpikir jugak

 "mungkin sebab amalan aku masing kurang, hati aku masih kureng bersih, dan iman aku masih d takuk yang lama, tidak mampu untuk menekan nafsu, tidak terdaya untuk menahan godaan syaitan.."

aku ingin kan itu dan ini, ingin kan begitu dan begini.. tapi aku tak buat apa yang sepatutnya..
Allah.. susah juga nak ada dalam perhatian Allah.. nak ada dalam kasih sayang Allah... nak jadi hamba yang terbaik untuk Allah dan jadi ummat terbaik utk Nabi Muhammad S.a.W..

kadang-kadang aku menjadi lemah.. kadang-kadang aku menjadi tidak redha.. tapi aku tidak boleh berkeadaan demikian.. kufur nikmat namanya..

mungkin kita tengok hidup orang lain senang... tapi kita tak tahu d sebalik kesenangan itu ader kepahitan yang telah mereka lalui.. ada benda yang mereka korbankan...

tapi aku masih jeles dengan diorang.. mampu menahan nafsu dan mengelakkan godaan syaitan.. kerana aku selalu kalah.. kalah untuk memerangi itu semua.. selalu sahaja tenggelam dalam dunia sendri.. dunia yang tiada manfaat..

Allah.. aku lemah ya Allah...

aku banyak dosa ya Allah..

tapi aku selalu lupa ya Allah.. dengan azab mu dan nikmat syurga mu ya Allah..






hina nya aku -.-"


Tuesday, May 24, 2011

kawan saya dah nampak saya pakai niqab! ayookkk..


Assalamualaikum...

sory la yer sape2 yang try bukak tapi tak dapat. saya simpan dlu kaci suspen.heee..

minggu lepas kt tv ader cerita MAUT. kt astro oasis. (tp sepatutnya tak leh tgk tv).... cerita tu sangat menginsafkan.. dia tunjuk real sangat perempuan kena seksa dalam neraka.. rambut terbakar.. pastu bila makan n minum air yg kat tanah kt neraka tu kuar ulat yg sangat banyak dari mulut pompuan tu.. Allah... takotnyer la.. cuba bayangkan kita kat tempat tu. nauzubillah... moga Allah bagi hidayat kepada para pelakon, penerbit, krew2 dan sume yang menonton rancangan tu. insyaallah.. amin..

semasa dan lepas tengok cerita tu, saya berdiskusi dengan housemate. dia sampai terdiam tengok cerita tu.. moga Allah pilih housemate saya juga untuk buat usaha agama.. asbab cerita tu saya  bertekad untuk pakai niqab! tutup aurat sempurna. tak nak masuk neraka. tak nak kena azab macam tu.

housemate tahu saya berniqab

esok nya ader pasar malam kt area umah saya nie.. ktorang memang slalu pegi lepas balik keje. semalam kn saya bernekad nk pakai niqab mase kuar. jadi saya pon malas nk melayan nafsu dan syaitan yang dok bisik macam-macam.

klu Allah dan tetapkn benda nk jadi kita dok pk 800 kali sehari pon dia akan jadi gak. btol tak?

jadi lepas balik keje saya cakap kt housmate saya nie balik jap. (biasa trus g jer) dia tanya nape. saya cakap nak salin baju. die cakap watpe nyer.. kan dah sopan tu. haish, tak paham lak dia nie. jadi pergi la pasar malam tu tak berniqab. tapi saya tutup muka ngn tangan.keh3.. macam muka berparut lak. so plan hari nie tak jadi...

esok nya..
hari cuti... hari sabtu... 
saya dan romate nak g brekfast kt luar. kat nasi dagang ubai. orang cakap cni sedap.. jadi hari ni perbaharui azam nak pakai niqab mase kuar. jadi lepas siap2.. saya masuk kete dlu..berniqab. then masa housamate saya nak masuk kete nak tahu reaksi die aper? haaa.. jeng jeng jeng..

mata dia yg kne fokus dlu. bukaan nya amat besar dari biasa.hehhe.. soalan pertama dia. abes tu cane nak makan?hehehe.. saya cakap r.. saya biasa dah. ceeyy.. poyo jer ayat.
housemate : kt umah pakai gni gk ker?
saya          : kadang-kadang pakai tapi depan mak tak pakai lagi.. tapi klu kuar ader pakai gak
housemate : nape lak? mak tak suka ker? tak kan la dia tak suka
saya          : bukan tak suka.. mungkin dia suka tapi saya tak sedia lagi. akak jangan terkjut lak. akak ok x?
housemate : akak ok jer.. ikot awk la.. saya tak kesah.

heee... satu penerimaan yg baik nmpak nyer.. Allah tolong kan?  tapi masa dalam kete dia diam jer.. mase lepas makan baru r die baru stat bercakap blk. akak nie klu die dan bercakap susah nk jumpa noktah.hee.. dan saya suka cakap pasal agama kat dia. respon yg baik. doa hidayat untuk dia ye kawan-kawan.

saya ada tanya dia.. kalu saya pakai macam nie mase kuar ngn kawan-kawan lain cne?

die cakap, semua nya terpulang pada awak. haaa... satu jawapan yang mntap dan penuh berisi.

ops lupa nak gtau.. housamte saya nie juga sama tempat keje ngn saya. n sorg lagi kje kt tempat lain..  tapi masa kejadian nie sorg jer yg ader..

lepas tu ktorang g jalan2.. g pantai.. g hulu pahang. dan dia dah ok.. haa.. mase nk g pasar terserempak ngn sorg colleague pompuan ktorang.. tapi dia tak pandang saya. alhmdullilah.. heee.. 

mase g singgah kedai kt umah lak terserempak lagi ngn sorg colleague laki. tak sempat nk nyorok. saya nyorok blakang housamate saya jer.haha.. mcm la dia tak nampak. tapi tak tahu la die kenal ker x.huhu...

okey.. abes kisah pertama.  


LULUS

kawan matrik tahu saya berniqab

esoknya..
hari ahad..
semalam kawan matrik saya msg ajak g mersing. tapi saya tak dapat g. maklumla ujung2 bulan nie.. n kete lak tak bape sihat. jadi dia yang datang cni. haa.. mase nak amik die saya nak berniqab gak. tak kira! hahha..

saya amik dia kat stesen shell. mase saya sampai n lepas dia tengok kete saya ok lagi.. bila saya dah makin dekat mata dia terus terbeliak..hehehe.. memang muka terkejuut cam tgk antu mak limah.keh3.. dia masuk jer dia cakap. ingat kan taliban mana tadi.hahhaa.. klakar tol. n die tnyer ni pakai kehendak sendri ker ader orang suruh. heee.. macam2 lagi soalan dia tapi lupa la plak...

n kawan saya nie pon ok jer.. dia nie roomate saya mase kt matrikulasi.

jadi sume nyer ok jer..

lepas amik kawan saya nie n blk umah jap,makan2.. pas asar kitorang g jalan-jalan kt megamall. naik kt tempat parking yg pusing2.. n sepanjang tu saya berniqab jer. saya ajak diorg g tgk wayang. diorg cakap " pakai macam ni nak tengok wayang lak" hehehe.. sje jer test.

diorg nak g makan mc'd, diorg ingat saya tak ok. housemate saya cakap " org lain yg pakai cmni boikot mc'd, awk lak datang makan kt cni" saya pon cakap " saya sokong jer diorg" hahah... 


LULUS
 dan saya juga dapat hadiah! Allah bagi melalui kawan matrix saya nie..

nak tengok?

sweet tak?hehe.. dah lama tak dapat benda2 gni. ader muzik tau


 kawan-kawan lain yang juga ader blog

 kawan-kawan dan students saya seperti anis,linda dan ain ( UMT), kak tie dan aisyah (KTD), nada (MMP) dan lain-lain juga ada memfolow blog nie. tapi tak tahu r diorg baca ker tak.heee..

klu Allah nk org tahu, tahu jugak kan? lambat ngan cepat jer.. yang penting pakai ni sebab aper?


LULUS/BELUM LULUS (tidak dapat d kenalpasti lagi)


bagi sesiapa yang baru-baru nak berjinak-jinak pakai niqab.. tak yah pikir banyak.. kawan-kawan atau sapa2.. mula2 memang diorg macam pelik. tapi masa sekali tu jer kita mujahadah. bila dah banyak kali kita pakai diorg dah biasa, diorang tak cakap pape r.. yakin dengan Allah.. mungkin diorang lak yang jadi pemangkin semangat kita. kita tak tahu Allah nk bagi apa kat kita kan?

dan mengenai layak atau tidak, jangan rasa begitu yer kawan-kawan.. kita sebenarnya tak payah pk benda tu sume.. sebab kita memang kena pakai mcm tu.. mmg pakaian kita sepatutnya macam tu.. jadi tak timbul lagi la hal "aku tak layak la.." sape la aku nk pakai mcm tu, smyg pon tak kyusuk lagi, iman lemah lagi" dan lain-lain lagi...

haa... dan satu lagi saya nk share.. bulan nie Allah bagi saya banyak hadiah. dari student dan juga dari kengkawan




i love shoes!
so Allah bagi kasut adidas ni bcoz im an advisor for go kart team 20 . thax Allah =) 
yang ni dapat lepas balik g nusrah kt taiping aritu.hee.. cantik x? tapi agak mencapap sebab kaler merah.hee...

saya juga suka pink!

yang ni plak pencil case student saya bagi 2,3 hari lepas. barang ini exclusive from Vietnam tau.heee.. nak adiah jugak? jadi la cikgu.hehehe... eh silap, mintak la ngn Allah =)




sape takder kalendar buleh tgk cni
kalendar



















kalendar yang comel nie pulak kawan sekerja yang bagi. cute kan? saya tak der cam beriya sangat suka upin ipin tapi layan jer la..heee.. even dapat kalendar ni tengah-tengah tahun tapi kena syukur gak tau.. sebab Allah yang bagi. klu tak syukur tak takot Allah tarik balik nikmat? haaa.. tak tahu


niKmaT maNa Lagi yang kaMu duStaKan?



Tuesday, May 17, 2011

jadi pompuan best ke tak?

BETUL KE..WAHAI WANITA..???

siapa kata jadi perempuan tu senang?

nak kena tutup sana, tutup sini

tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising

perempuan, stoking pon kena pakai

cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari

komfem x tahan bertutup semua

tapi, perempuan cool jek

tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan?

siapa kata jadi perempuan tu senang?

tiap2 bulan, mesti ada penyakit

nak pergi kelas pon susah

kalau boleh, masa tengah jalan tu nak jek meraung sbb sakit

cuba tengok budak lelaki , selamber jek

kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit

tapi, perempuan hidup berpuluh2 tahun dgn penyakit tiap2 bulan, survive jek

tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon x perasan yg dia sakit

hebat kan perempuan?

siapa kata jadi perempuan tu senang?

hati ni Allah jadikan lembut betul

cepat jek sensitif

cuba tengok orang putus cinta

selalu perempuan yg paling susah nak lupa

lelaki lepas putus cinta cepat jek pasang baru

cuba pergi wayang tengok cerita hindustan

siapa yg paling teruk menangis?

perempuan kan?lelaki boleh gelak2 lagi

lembut tak lembut hati perempuan

tapi dengan hati yg lembut tu perempuan dapat mengkagumkan lelaki

hebat tak perempuan?

disebabkan susahnya nak jadik perempuan ni lah, ramai perempuan yg merajuk dengan Allah

diorang cakap, Allah x adil

kenapa Allah lebihkan lelaki?

kenapa perempuan kena dengar cakap suami?

kenapa syurga perempuan terletak di bawah kaki suami?

padahal jadi perempuan tu sangatlah susah

bak kata orang, nak jaga 10 anak lelaki, x susah macam nak jaga sorang anak perempuan

dan disebabkan perasaan negatif dekat Allah ni, ramai perempuan2 kat luar sana yg rebel

diorang pakai pakaian yg tidak menutup aurat dengan alasan, 'lelaki x payah tutup pon'

diorang berani bertepuk tampar dengan lelaki

diorang sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan janji manis kekasih yg busuk hati

kesian kan kat diorang?

disebabkan fikiran yg negatif terhadap Allah, diorang sanggup rosakkan diri diorang

diorang cakap diorang buat macam tu sbb Allah x adil

persoalannya sekarang

betul ke Allah x adil dengan perempuan?

betul, syurga perempuan terletak di bawah kaki suami

tapi, cuba ingat balik, syurga seorang anak lelaki terletak di bawah kaki siapa kalau bukan kaki ibunya?

betul, isteri kena ikut cakap suami

tapi, seorang anak lelaki kena taat pada ibunya 3 kali lebih utama daripada ayahnya

x adil lagikah Allah pada perempuan?

Allah bukan setakat adil, tapi Allah tu sangat sayang kat perempuan

untuk lelaki, syurga isterinya terletak di bawah kakinya

kalau paling banyak dia ada 4 orang isteri

cuma ada 4 orang yg syurganya bergantung pada seorang lelaki tu

tapi perempuan, ditakdirkan ada 15 orang anak lelaki

bermakna ada 15 orang yg syurganya terletak pada seorang perempuan tu

mashaAllah, hebatnya perempuan kan?

kenapa perempuan hebat?sebab kasih sayang Allah yg jadikan kita hebat

cuba dengar pula lagu2 yg berkumandang dekat radio

banyak lagu pasal perempuan kan?

contohnya macam lagu SUMAIYYAH,

jarang kita dengar lagu pasal lelaki

sayang x sayang Allah tu dekat perempuan, sampai perempuan dikasihi macam tu sekali dekat dunia

tengok pula, bila seorang lelaki berjaya

orang akan cakap

'disebalik kejayaan seorang lelaki terdapat seorang perempuan di belakangnya'

kita x pernah dengar orang cakap

'disebalik kejayaan seorang perempuan terdapat seorang lelaki di belakangnya'

kan?hebat x Allah jadikan perempuan tu?

masih x adil lagikah Allah dekat perempuan?

Allah sebenarnya terlampau adil dekat perempuan

sampaikan disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni

perempuan senang nak masuk syurga

tengok hadis ni

"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai."

(Hadis Riwayat Ahmad)

x adil lagikah Allah dekat perempuan?

oh perempuan, sedarlah

betapa sayangnya Allah dekat kita

betapa cintanya Allah dekat kita

tapi, kenapa kita nak rosakkan diri kita kerana fikiran2 negatif yg x berasas dekat Allah?

Allah jadikan perempuan tu sebagai hiasan dunia

bayang, dunia yg besar ni, dunia yg cantik ni, kita jadi hiasan

dan seindah2 hiasan tu adalah wanita solehah

kesiannya dekat kita kalau kita tolak untuk jadi seindah hiasan kan?

Monday, May 9, 2011

sambungan karkuzari nusrah jemaah masturat 3 hari d taiping, perak malaysia


Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.....


sebelum saya lupa rentetan kejadian yang terjadi, baik saya abadikan memori indah 3,4 hari perjalanan ke taiping... rentetan ini bermula dari
tempat kje,pekan ---> terminal bas kuantan -----> kelana jaya ----> kajang ----- > taiping----->pekan

@>/---- Selasa, 26hb April 2011

siang   : mengalami diploma dilema samada mau pergi atau tidak

 malam : packing barang tanpa memikirkan ape akan jadi kerana melanggar peraturan syarikat

@>/----- Rabu, 27hb April 2011
 
...............pagi sampai petang.................... 

-sekali lagi berada dalam dilema kerana rakan sekerja mcm xbape setuju i nk  lari tym event.
pening sampai terduduk
-siapkan kerja-kerja yang d tugaskan utk event. buat-buat rajin
- keputusan nak gi ke tak taiping masih takde. kejap rase nk g kejap rase nk  stay.


5.30 petang 
- masih tiada keputusan lagi

-ntah dari mane keputusan datang, tiba-tiba saya tanyer rakan sekerja yang boleh anta kan saya ker terminal.  diorg terkejut sebab dah nk last minit br nk tnyer.. klu diorg tak pergi cne? tnyer mereka. saya jawab "ntah, tak pikir lagi  pasal tu".. jadi hanya mengikut arah kaki mane die nk jalan saya pon masuk la dalam kete.


 5.45 - malam
-bertolak g terminal bas kt kuantan. dalam kete .. dalam kete kawan tu tnye lagi.
   "dah amik tiket ke blom".
    saya jawab "blom lagi"....
   die pon cakap "kalu takde  tiket cne?"
   saya pon cakap " ntah, tak pikir pon pasal tu" huhu... (dalam hati ..tak per.. Allah kn sentiasa ada )

-alhamdullilah ader tiket bas ke kL ader... pukul 8 malam..jumpa sorg kawan kepada blogger kt sana n ktorg together geder g key el.. sampai kL 11lebih. Allah bagi cepat =).  malam tu tdo umah ayu.. tq ayu =)




@>/----- Khamis, 28hb April 2011

.................Pagi.......................

- bertolak ker kajang jumpa sorang lagi blogger.. nama die af

- on the way g kajang tu ader la plk kwn kt tempat kje kol. marah ckp sy cuti xgtau die. xkan la nk gtau satu malaysia kot kn den ni nk cuti.huhu.. n marah2 lak saya xsiapkn kje. amboi! ske2 ati jer kan.. rupenye2.. bukan nye tak siap kje.. tapi saya salah bagi file kt die. bagi benda yang tak siap lagi.huhu.. alhmdullilah pendrive selalu ader bersama. jenuh la pulok cari CC (cyber cafe ) nak email kt dia.



-lepas tu pulok, ader lagi bos yang kol, tnyer g mne. cane ngn event.g ke x, saya cakap r insyaallah.. dia cakap, insyaallah cane nyer... amik tiket, balik trus malam nie,haha!! amik ko! aduh! cane nh. hati sudah gundah gulana.. tapi muka kena maintain cun.cool..haha.. nasib baik orang tak nampak muka cam peria muda jer. haa..nape tak nampak? pikir-pikirkn. ehhmm..tak kan la nk patah balik. dah separuh jalan dah nie.. jadi konon-konon amik keptusan, g je dlu taiping, then bila dah sampai taiping, pk la pulok cne. padahal Allah yg buat keputusan kn.

ktorang tak gi sini pon


-tak sempat naik bas ke taiping pkl 11 sperti yang d rancang. best next kol 3. so tunggu la..4 orang anak dara yang sangat independent ini mengunggu dalam surau.






macam dah pnjang jer nie.. baca lagi tau. jangan putus asa.hehe.. peace (^.^ v)


........................Malam.....................
- bas bertolak pkl 3 lebih.. dan lepas tido bangun tido bangun tido bangun tido bangun... sampai juga la kt taiping.. alhmdullilah.. first tym nih sampai kt perak nh. teruja teruja, sampai kol 9 lebih rasenyer...


- yang lebih menerujakan nak jmpe ngn pocik akuhuduh dan ahlianya dan anak-anak nya..

-alhamdullilah.. sampai la kat umah pocik akuhuduh. cuba bayangkan 4 org kat dalam kete blah blakang. agak-agak cne ktorng susun?huhu...

-lepas mmbersihkan diri dan berkenalan ngn ahlia pocik akuhuduh yg sangat baik, kami mendengar bayan hidayat dari pocik (sbnrnyer akuhuduh nie muda jer lagi.heeee)    ehmm..bayat hidayat ni nk cter la ape yg perlu dan xbleh buat mase dlm jemaah nie..


- tym nie kegusaran pasal hari esok (hari event ) masih ader.. tapi bior jer dlu.. tak tahu la samada nk balik ker x pagi esok






@>/----- Jumaat , 29hb April 2011  [ hari pertama jemaah ]

..........pagi......
- tak wat pape...just siap2 jer aper yang patut..
-haaa..ktorang masak nasik minyak untuk jemaah yang akan tiba lepas smyg jumaat nnti.
     ketua chef: ahlia pocik akuhuduh
     senior chef : af
     crew : ayu, finas (kwn af) dan saya (ahlia teeettt)
abaikan tarikh, ni cilok gambar orang.. ktorang punya nasik minyak Allah bagi sedap lebih kot.heee

..............tengahari......
-jemaah sampai b4 smayang jumaat. alhmdullilah nasik minyak dan sempat masak.

-ada 5 pasang sume.. dan ader yang bawak anak-anak diorg. bagos tol ajak blajar iman =)

- makan dalam talam. suka suka suka suka suka

-salah seorang ahli jemaah adalah blogger juga iaitu pakcik cikgu musa kola kedah.

- mase tym kenal-kenal nie dah ader yang nk pilih nak wat menantu la.. nk kenal kan kt sape2 la.. hik3..

- program stat lepas asar iaitu bayan dari orang laki.. tp i have no idea sape yang bagi bayan tu.. kalu nak tahu sila tnye pacik cikgu musa.heee

-bayan pada petang ni berkaitan dengan keyakinan kepada Allah.. memang sesuai sangat la ngn i tym nie.. yakin sangat ader benda buruk jadi klu saya tak der kt event tu, kne marah ngn bos la.. ape orang cakap la.. bla bla bla... Allah kan yang pegang hati-hati manusia.. yang pegang cara pikir manusia pon Allah.. kita pilih Allah jadi Allah akan jaga kita la kn? sila yakin.

......................malam.......................

- programnya ader muzakarah, baca taklim...  best muzakarah.. setiap orang kena sebut balik aper yg orang 1st cakap.. then baru la kita ingt kan?

- makan lagi..

- masih belom rapat ngn makcik-makcik masturat


- tahjud.. alhmdullilah.. dok cni cam jadi benda wajib jer.. sume orang buat. meriah d waktu awal pagi. mana nak cari?


@>/---------Sabtu, 30hb April 2011

mesti korang dah malas kn nk baca tulisan sayo nie..

d pendekkan cerita tengok jer kertas program nie

klik klu nk tgk besau punyer



- mase hari kedua nie macam dah rapat r cket ngn makcik-makcik.. ktorang slalu gak bosan ngn ahlia cikgu musa... dan yang lain nya.. rupa-rupanya ramai jer yang baca blog.. tapi diorg xbaca pon blog saya.. =(
huhu...maklum la blog kureng hangat. tapi makcik-makcik nie sumer best. sempoi jer.. nasihat yg diorg bagi sangat terbaek... tenkiu makcik2... =)

* typing error : bukan  bosan, tapi borak.

- petang lepas makan tghari rasenyer.. ader org laki cakap mlm karang tak yah masak pape sebab kt surau nk wat majlis. jz masak air jer.. jadi ktorang pon tak masak la.. sekali bila sampai time makan malan tu kecoh plok tak der makanan n kat surau tak de pon majlisnyer..yang bahagian pompuan lak risau kot-kot suami- suami diorang takder makanan. yang ktorang geng pompuan xkesah.. makanan banyak jer.. n makan petang tadi pon kenyang lagi.. pastu ader la para suami kol ahlia masih-masih tnyer ader makanan aper.. last-last pihak lelaki putus nk g beli makanan kt kedai.huhu... menu nya adalah.. bihun sup! heehe..

- pastu ader sorg pihak laki anta msg kt sorg pihak wanita..

"sume orang fikir risau makan dan yakin lelaki hantar makanan maka Allah anta makanan. kalu risau agama maka Allah anta agama dalam hidup kita.huhuu"

rupa2 nya propaganda ader majlis kt surau hanya lah taktik untuk menguji yakin para wanita yang tgh khuruj ni untuk meminta hanya pada Allah... nice taktik. well done!!

* bukan taktik dan propaganda tapi sebenarnya miss communication.. harap maaf sekali lagi 


- malam tu.. kami berborak-borak ngn makcik-makcik masturat.. macam-macam hal yang kami 'muzakarahkan' pasal jodoh, ehem! pasal dunia, pasal akhirat.. best r makcik2 nie...

- dan ader pulak makcik yg nk tolong carikan jodoh dengan blogger gak. hik3..  lawak2...

d pendekkan cerita

@>---- Ahad, 1 Mei 2011

- jemaah nk blk dah... =(
- jemaah blk pas asar... ader bayan tangguh sumer..

-makcik2 pesan macam2.. sayang sumer!!

@>---- Isnin, 2Mei2011


ktorang g Lake Town Resort! yeah!


daie

eh, itik pon ader

budak kecik yg comel

 malam..

dah nk balik daa.....



 okey.. dah penat.

harap maaf entry ini sangat pnjang,,,

ader masa sambung lagi.. tp cam dh xsambung kot.heee

daaaa

enjoy!



eh lupe.. yg pasal event tu kan.. bila balik opis xdo apo pon jadi... tengok! Allah kn hebat.. Dia yang pegang cara fikir bos , segala urusan Dia yang buat kn.. jadi kita mintak ngn Dia jer la.. tak yah takot la.. YAKIN JER...!! =)

dan.... team saya menang!!! hooooyeeeaaahhh!! eh silap, ALHAMDULLILAH.....

ALLAH BEST!!!

p/s: terima kasih kepada pocik akuhuduh dan keluarga sudi melayan kami berempat selama 4,5 hari ini... hanya Allah saja dapat balas jasa kalian 

dan juga kepada pakcik musa.. 

maaf.. maf maaf maaf maaf maaf maaf maaf maaf..
sory sory sory sory sory sory sory sory sory sory sory

saya salah taip. bukan bosan.. tapi borak. mane mungkin jadi bosan. ahlia pakcik la yg paling rapat ngn ktorang.. tak caya tanya dia.. nnti kemsalam kat makcik eh.. ada rezeki insyaallah nak jumpa lagi ngan dia =)

Wednesday, May 4, 2011

karkuzari pendek cerita nusrah jemaah masturat 3 hari d taiping, perak.




Assalamualaikum...

salam iman dan salam amal..
just a quick update.. banyak nak cer nie. tapi nanti la dulu. konon cbuk.huhu..



klik gmbar utk nak tgk beso punyer




ada jugak nama ambo.. yang tak leh blah nyer nama glamour.hahhaa...

lawok2... sepanjang2,3 hari tu kena perli-perli ngan makcik2 masturat tu.huhu...
terima kasih kepada pengesyor nama saya itu..heee




konklusion nyer... memang pengalaman terbaek r pegi nusrah jemaah kali ni even ader macam - macam kemujadahan jadi. ape kah dia? tunggu....