‘Jagalah ALLAh, Allah pasti menjagamu!’

Trima KaSeH Sumer... (^.^)

Wednesday, March 30, 2011

suara takot pada Yang Maha Berkuasa

Assalamualaikum...


hari nie saje jer nk share video yang saya dapat dr sorg blogger...


ni contoh orang yang ade harap dan takut pada allah..

kita dah sampai tahap nie ke blom yer....

Allah...

sama-sama kita renungkan...

pelbagai bencana terjadi..

pelbagai fitnah berleluasa..

pelbagai perkara salah menjadi biasa...

semua orang sedar tentang itu..

tentang tanda-tanda yg Allah telah tunjukkan satu persatu supaya menjadi peringatan kepada sekalian hambaNya


tapi kenapa kita masih mengejar dunia yang semakin membusuk ini..

dunia yang tiada apa..kosong tiada makna ketika bertemu Nya..

dunia yang tiada erti walau sedikit pon ketika kita berkumpul untuk ke tempat yang menentukan destinasi kita setelah bermusafir di dunia ini

KITA TAHU TAPI KITA STILL BUAT-BUAT TAK TAHU..

Allah....


tekan nafsu

tekan nafsu

tekan nafsu

lawan nafsu

lawan nafsu

lawan nafsu



moga kita mnjadi pilihanNya


untuk mendapat suratan amalan dengan tangan kanan

AMIN,....

Monday, March 28, 2011

ku jatuh chenta........ adeh (-.-')

jatuh chenta dengan lagu ini..

iramanya meruntun jiwa..

membelai-belai sanubari ku..

mengasyikkan..

eccececeyy..


tersuka lagu arab la plok loni. pe cer nih.


padahal maksud die xth pon

bila la ader org nk bagi kt saya lagu nie...

awk?


wah! toche toche =)

Monday, March 21, 2011

sape cakap makan pakai purdah susah?

assalamualaikummm.....

salam dari perantauan..heee


cubaan makan secara berpurdah telah berjaya!

heee...

walaupun agak comot tp alhamdullilah... nasi tu masuk gk dalam mulut..


ok... xlah susah tapi rumit cket


dan alhamdullilah saya telah berjaya

even lepas makan kain kecik kt muka berbau ikan. keh keh keh


selamat mencoba dan selamat berjaya untuk yang ingin berjinak-jinak berpurdah :)

Allah bersama kita.. moga semua pengorbanan mendapat ganjaran nya

insyaallah.. amin

Tuesday, March 8, 2011

saya di sini

assalamualaikum wtb..


hai selamat pagi, selamat petang dan selamat malam ke pada semua penduduk bumi..

sudah lama kita tidak bersua kn? penah ker? saya telah membawa diri dari ketenangan kampung dan bandar Serambi Mekah ke kota metropolitan.

bila? baru minggu lepas. 2hb march masuk cni..

kat mana? ader laa....

kat sini kena masuk lab baru boleh on9. nk tunggu wireless boleh jadi krem kpale.. asyik on off jer.. jadi walaupun di kesibukan kena wat ketas soklan ICT yang saya tak penah belajar, kena wat lesson plan, mind map,mark buku,cop buku, ngaja budak2 kecik yang tak makan saman dan bla bla bla saya masih sempat memfree kan diri mengupdate blog yang makin busuk ini..

sepatutya saya perlu menyambung wat ketas soklan. esok kena anta oi!

tapi jap agi ader meeting lak. pastu ader klas lagi. balik malam kne layan anak-anak kecik lak? anak-anak? datang dari mana kah?? bila masa nk wat soklan nie...


adakah ini semua mengeluh? tak baik tak baik tak baik.. istigfar

sumer Allah wat sumer Allah dan plan...

sje nk share... mase mula-mula masuk smpai la smlam saya tak suka keje kat cni...

sebab.....

kne berdepan dengan budak-budak yang gelak bila kita marah, yang buat derkk jer bila orang pndang die lama-lama dan yang suka lompat-lompat naik turun kerusi... dlu ngaja orang tua senang jer.. tak paham baca sendiri.kau nk buat apo pon buek la.. den tak kesah, asal kn subjek den u ol skor.keh3...

alamak! depan ni ader koordinator saya la plak.

"jap2 bos anak buah tgh brblog. jap smbung wat kje" =)


okey... lagi aper yer... haa.. hari ni macam dah nk suka dah ngn tempat ni.. mngkin al-sebab smlm pengetua dah ajar cara-cara nak ajar anak-anak ayam dengan betol dan cara nk handle diorang jangan bagi berkokok ikot dea (suka hati diorang). ini dengan izin Allah juga..


dan semalam, 1st tym bawak kete datang kje dah kena saman! adoi! brape? RM100 dowh. klu bayar parking 2 ringgit jer..huhu

kamu mengeluh ya?? mengeluh kat sape? kat Allah? istigfar zainab!

sume datang dari Allah.. terima qada dan qadar baru la beriman. ye dok?

dan saya perlu menyambung kerja-kerja dunia yang terbengkalai ini.. ijin kan saya yer

dan

tak sabar nak gi tempat taklim baru. sape nak ikot?? jom!


jaga iman jaga amal sume beres!

gambau-gambau nanti saya update yer.. insyaallah

p/s :kepada rakan-rakan yang nk bernikah cuti skolah ni.. SELAMAT PENGANTIN BARU..

saya nyanyi lagu maher zain dari jauh.

sedapnyer nasik minyak