‘Jagalah ALLAh, Allah pasti menjagamu!’

Trima KaSeH Sumer... (^.^)

Tuesday, June 28, 2011

pqa dah kawen!

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABAROKATUH

dengan taufiq dan keizinan Nya, Allah telah bagi saya kesempatan masa ini utk mengupdate blog yg telah lama bersawang d hurung anai-anai ini.
bercinta sampai syurga

minggu lepas iaitu hari jumaat saya telah bermusafir ke key el dengan niat untuk menghadiri walimah seorang rakan blogger iaitu pqa yang berlangsung pada hari sabtu 24hb June 2011.

saya pergi bersama ayu dan seorang lagi kawan bernama af. 

ktorang sampai awal kt sana. dalam kad undangan majlis stat pkl 12. tapi kami sampai kt sana pukul 11 lg. walimah pqa nie wat kat masjid. simple jer.. tapi best. bleh jd sumber inspirasi nh.hee..

masa sampai kt sana, pqa dan dok kt meja makan beradab dah. maksudnyer dah jadi isteri org la tu.. hee.. menurut pqa, lps 3kali lafaz status nyer telah berubah. mudahkan islam nie.. kita jer yg wat payah2...


lepas ktorang sampai mak pqa datang entertain. peramah btol mak die. n mak pqa penah bc blog saya!hee.. tenkiu makcik.. terkezut saya.. moden gak mak pqa nh.hehe.. seronok borak ngn makcik. mcm2 macik cter..  macik nie muda.. nmpak muda.. ceria jer muka die.. even she is mom for 13 children! serious.. sume terkejut bila die cakap adik beradik pqa ader 13.haha..ingtk pqa anak bongsu.hee...

lepas makan, cik pengntin yg comel lotey datang kt ktorg..  1st tym jmper pqa tp rse cm dekat jer.. mcm rapat jer.. pqa nie best. lemah lembut jer org nyer.. hee.. terlepas nk wat menantu.keh3..


borak2 ngn pqa then amik-amik gmba..tapi xsmpt nk amk byk2.. cik pengntin bz.. yg paling kelakar pqa dok risau niqab puteh die tu kne lipstik sape nth yg penyayang sgt tingglkn jejak tu.hehe... tp ok jer la dear.. tak kacau pon kecomelan u..

adam & ahlia adam



lepas dah amik gmbr dan bermuah-muah ngn pqa dan mak nya ktorang pon balik...

kepada puan pqa... tak sabaq cek nak baca entry terbaru pasai perasaan anda lepas dh selesai satu bnda besar dalam idop nh. (^_^)

seLamaT PenGantin Baru pqa.. =)

hari masih siang.. waktu masih banyak.. kemanakah destinasi seterusnya....? jeng jeng jeng..

kitorang g MARKAZ SRI PETALING!!
hahha.. takder kje kan? sje jer nak tgk cik abe cik abe karkun wat aper kt markaz tu.haha.. gatal la plk.

puas la jgk nk mncari markaz ni kt mana dari gombak tu.. bape byk tol nth lalu.. last2 Allah sampaikan jugak ktorang kt sana.. 

sama jer sane af dengan konfiden nyer srh naik atas. bila naik ngn kete. sume laki! alamak. so ktorang cepat2 turun.hahah.. nasib baik naik ngn kete. klu x.. malu bertambah-tambah la..haha..

pastu parking kt bawak, ader cm tmpt parking.. dok ctu jp pk nk wat aper.. dok usha2 tmpt smyg muslimat. tak jmpe la plk.. sambil tu dok bayangkn cmne la mse tym ijtimak or jorr.. org yg berjuta-juta lemon datang.. muat ke tmpt nie? Allah hebat

pastu ktorang amk keputusan nak smyg kt tmpt lain.. tp mase nk kuar ader nmpk gerai sebelah atm bank rakyat jual purdah n baju2.. haish, pompuan nie pntang nmpak kedai baju.haha.. then ktorg pon benti la ctu jp. konon nyer nk tgk2 jer.. pastu tnye la pacik kdai tu kt mne surau pompuan. die pon tnjuk la.. rupanya-rupanya kt atas bukit td.. adeh, kne naik bukit tu lagi ker..?

malu sangat-sangat-sangat 3 dara nh.haha.. nak datang sgt. bygkn lah.. kt ctu ader sorg pompuan jer. iaitu macik jual nasik. yg lain sume laki berjmbang, berjanggut dan berserban serta berkopiah.huhuhhu.. mau nyer tak tebal muka nie.. kuang3.. cari nahas tol budak 3 org nh.haha.. lps dok kt kdai pacik tu n dgr die zihin serta keterujaan die dgn org yg berpurdah tapi bukan dari madrasah ktorang pon g la smyg.... kne naik lagi kt bukit tadi.. adeh.. tunduuuukkkkkk... jgn tak tunduuuukkkk...hahaha...
tempat smayang pompuan

gambar curi tmpt smyg lelaki
dah smyg tu g kedai buku kt depan tu.. beli ape yg patut.. kt ctu ader jual kelambu n barang-barang utk khuruj. kelambu tu mcm utk baby lak.keh3... 

ingt kn nak iktikaf tunggu malam markaz.. tapi takot tak leh balik la. haha.. poyo jer ayat. 

lepas tu g makan laksa kt kajang.. niqab saya bau belacan dan ikan! 'wangi nyer'

malam---- > balik ke Pekan...

rase cuti minggu nie lame lak..


sorang dh sampi syurga dunia.. yang lain bila lagi? 
(statement utk org bujang sahaja. sekian)