‘Jagalah ALLAh, Allah pasti menjagamu!’

Trima KaSeH Sumer... (^.^)

Monday, July 30, 2012

this is my last day working in ICAM, in pahang

assalamualaikum...

hari ini adalah pengakhiran hidup di pekan, pahang ini..
hari ini saya akan berpindah ke subang.. berpindah duduk sama-sama ngn suami..

meninggal kan segala kenangan di sini.. kenangan bersama kawa-kawan.. bersama housmate.. bersama-sama students dan kenangan bekerja dengan satu institusi yang best.

lepas  ni dah tak jumpa dan kot kolej macam nie.. wuwuuwu..

sedih r arini.. kawan-kawan sume best2..

moga penghijrahan ke bandaraya kl memberi kebaikan kepada saya dan keluarga yang baru d bina.

we dont know what Allah already plan for us. kan?

harini siap kan file.. hantar barang-barang kepunyaan company g bermaaf-maafan.. dah nk raya nie kan...

if i have a chance. i wont do this decision. but Allah know best. believe in HIM. semua yang terjadi dulu dan sekarang dan selepas ini adalah dengan perancangan Allah. takde satu pon yg kita rancang.. ape yang kita dok plan untuk hidup kita tu pon Allah dan tetapkan.

moga Allah mengambil kira pengorbanan saya yang saya rasa besar ini dan mungkin kecil bagi Allah..

rezeki ada d mana-mana.. kan?

YAKIN!!


Monday, June 25, 2012

dah kawen dah.. hooyeh!!

Assalamualaikum....

kami dah kawen!
Alhmdullilah... selamat sudah menjadi isteri orang pada 1 June 2012... name blog pon dah d tukar... dah jumpa dah spe pengganti tettttt tu.hehe...

terima kasih kak aliaazuan sudi datang walimah saya kt subang =)

Alhmdullilah... semua berjalan lancar sepanjang majlis kt kelantan dah kt subang...

Alhmdullilah Allah cukup kan semua.. lauk-pauk time kenduri pon sedap..sedap sangat sampai kan pengntin tambah-tambah. keh3.. tu pon benti sebab macik panggil. kalu tak, mau nye menyantap lagi dengan berselera.macam makan kt dapor jer rase. (kepada bakal pengantin, jangan tiru aksi ini)

selepas kenduri, ktorg jalan-jalan umah sdare mara.. banyak tol encik pengantin lelaki dapat kain pelikat (kebiasaan orang kelantan, klu pengntin ziarah umah sdare mara akan dapat buah tangan, biasanya kain pelikat atau kain pasang). tak sempat sangat nak jalan-jalan makan angin. round umah sdare mara jer dlu.

lepas round sdare mara kt kB sambung lak sedara mara umah husband kt melaka. best gk g masuk kampung kt melaka nh.. cantik-cantik kawasan die.. tp kejap jer sempat pegi sne.. kne balik key el dah.. kenduri umah husband lak.

lepas tu kne balik pekan dah.. kena ulang balik rutin boring bangunpagi gi kje, balik tido.

tapi... kehidupan pas kawen nie best.... Allah bagi lengkap.. rasa penuh jer d jiwa. (amboiii ayat....)

so cepat2 kawen yer sume.. hehe..

insyaallah sebelum raya nie saya pindah dok subang.. dok ngan husband.. jadi isteri peneman setia suami. moga Allah mudah kan semua.. moga Allah murah kan rezeki.. moga Allah berkati pernikahan dua insan lemah ini..

sekian, melaporkan.


Monday, May 14, 2012

counting the days

Assalamualaikum....

ijtimak dah dekat kan?

ijtimak kl lagi beberapa hari jer..

moga semua pengorbanan karkun-karkun dan karkunah-karkunah Allah balas dengan syurga tertinggi di hari bahagia nnti. insyaallah... amin..

saya punya walimah pon dah dekat.uhu... tak tahu nak rase ape (kne rasa ape sepatotnya?)
btol ker niee? cepat nyeee

ijtimak kelatan 31hb mei hingga 2hb jun. saya punya walimah plak 1jun. bertindan la plak. moga ader khir d ctu. amin..

rasa nya preparation dan ok kot insyaallah.. tp secara mental nya dah sedia ker?

dah sedia ker saya nk terima takaza agama? (btol ker ayt nie)

dah sedia ke nk jadi sayap kiri

dah sedia ke nk jadi isteri solehah?

 dah sedia ker nk tinggal sume dunia yg saya lalui sekarang?

susah jgk kan kawen?

amik PHD lagi senang dari kahwin. ye kee....?

eh, ni dah negatif plak.

lepas kahwin insyaallah hati makin tenang... makin senang nak amal agama.. ader penyokong dan kita pon bleh jadi pemangkin semangat. sama-sama tambah share akhirat.

ceewaahh! ayat tak leh blah.

mohon kalian doakan kelancaran majlis saya, sebelum ...semasa.. dan selepas majlis nnti. yang penting nya lepas majlis tu.. ayak! guano la kehidupan lepas tu ek?


jemput la datang yer sape yang ader berhampiran waktu tu. ni invitation nya =)




Monday, April 23, 2012

Undangan khas buat blogger :)

 Cak!! lama kan uols sume tak tengok blog i nie.. rindu x?hehe.... ader citer terbaru nh.




Alhmdullillah...

Dengan limpah rahmat Nya dan rezeki yang d kurniakan
kami sekeluarga akan mengadakan satu majlis ukhwah menyatukan dua hati antara

Ahlia teetttt & teeettt..

pada
1 JUNE 2012 
bersamaan 11 Rejab 1433H (Jumaat)

bertempat di

PT 528, Jln KK 2/3, Persiaran KK 2,
Bandar Baru Kubang Kerian,
16150 Kota Bharu, Kelantan.


Alhmdullilah...

Allah telah mengurniakan satu nama untuk mengisi kekosongan nama teeetttt kat blog saya nie..

jadi dengan ini saya menjemput rakan-rakan blogger untuk datang menambah berkat di majlis saya ini. yang jauh yang dekat jangan lupa datang eh. bila lagi kita nk berjumpa kan...

buat

 ayu +suami+baby dalam peyut 

kak umu+ustaz ishak+kak long

kak aliaazuan+suami+baby sumayyah

 pqa+suami+baby fateh, 

tuan fuad+isteri+baby,

 tuan egghead++

encik notasiku++

 jimi ygdahkantoi ++ 

pacik musa kola kedah+isteri,

mard++  
kak norsha+suami+anak-anak

anis yg akan kahwin 2hb6 nnti+bakal suami

ein+bezit

k.ida+abg azmi+baby dlm peyut

dan semua rakan-rakan blogger dan sape-sape yang baca post nii

kalau korang sume datang amat lah saya terharu.. nnti boleh makan tambah-tambah =)

sila la datang yer...

andai ada yang nak kad yang boleh d pegang, tinggal kan alamat kat comment box kt bawah ni yer...

doa kalian semua amat saya harap kan :)



pak kepak kepak kebom kebom kebom....!! (bunyi kompang daaa...)