‘Jagalah ALLAh, Allah pasti menjagamu!’

Trima KaSeH Sumer... (^.^)

Tuesday, January 11, 2011

saya suka mereka_dan kamu juga


Assalamualaikum semua...


saje jer nk share pasal kesukaan saya berada dalam 'kerja' nie..

mula-mula g taklim best sgt even saya ni yg paling pelik dalam kalangan masturat tapi diorg tak tegur pon dengan cara tak best. tapi diorang ikram saya dengan bagos.. nasib baik saya tak keluarkan buku nota yang saya bwak tu.klu tak, lagi nampak pelik...

tiap kali gi nusrah atau kalau ader ape-aper jamuan, saya yang diorang tumpukan..malu la plak rase, maklumla orang baru. mne biasa ngan suasana yang sebegitu.. cara makan, cara cakap banyak yang berbeza.. kalau boleh setiap kali jamuan n nusrah saya kena gi. tapi masa terbatas. sebab kne g sorok2


baru-baru nie saya ader g nursah jemaah yang kuar 3hari. orang tempatan jer.. ader yang gi taklim sama-sama.. masa bayan, diorang memang memberi seluruh perhatian pada pembayan.. jarang sangat ader yang bercakap makap. boleh di katakan tak der la... bagus tol akhlak diorang... dan diorang mendengar aper yang di bayangkan dengan sepenuh perhatian. macam bender tu masuk exam ataupun macam ujian MUET yang tang listening tu..huhu.. Allahuakbar.duduk pulak rapat-rapat. mengeratkan ukhwah sesama sendiri. kita jumpa benda ni sumer kalu bersama mereka sahaja. saya sangat kagum dengan mereka...

dan yaang paling best skali.. ikram mereka memang A+++.. rasa macam keluarga sendiri jer...

n i juga terpikir.. even masturat ini tidak berkerja, tidak pergi kursus kepimpinan, tidak pergi kursus rumahtangga atau yang sama waktu dengannya.. mereka tetap bagus dalam itu sumer... tidak perlu pergi kursus yang berbayar, bercampur baur dengan lain jantina, naik bukit tu, turun bukit nie....hanya duduk di dalam muzakarah ketika sedang khuruj atau semasa nusrah dan they have all in it... n its more effective! believe me.. u dont know until u try it... lagipon cara penyampaian lagi best. more close to heart n membuatkan kita senang untuk amalkn. bercampur dengan keberkatan dan rahmat yang dikurniakanNya ketika majlis itu.. wallahi HANYA dalam agama ada kejayaan.

masa muzakarah diorang cter cne nak jaga anak, cane nk jaga suami, ehem. cane nak solat dengan betul, cane nak layan tetamu, hak-hak jiran dan semua la.. lagi banyak kita keluar , lagi banyak kita tahu. dengan izin Allah insyaallah...


moga kita selalu menjadi pilihan Robbul 'alamin untuk terus bersama-sama dengan jemaah-jemaah ini dan meneruskan usaha suci ini hingga ke akhir hayat. insyaallah...

p/s:sapa-sapa area kelantan yang rasa nak ikot saya gi nusrah jemaah India yang akan khuruj di kelantan selama 25hari  bermula 13hb nie gtau la saya yer.. insyaallah kita boleh tmbah ilmu dan keghairahan untuk amal agama dan mengetahui cara hidup yang sebenarnya..


bercinta sampai ke syurga


untukmu masturat pilihan Allah

11 comments:

  1. Salam.

    Ehem, trcepat plak. dgn izin Allah.

    Sronok kan?
    Lg kuat korban, insyaAllah makin Allah bg fhm.
    Dlu2 mgkn kita rasa dok goyang kaki smbil dgr cramah, oh dh pandai dh kita ni...

    Tp bila ada kluar peluh, penat lelah, kasi semput2 sikit,gi sana gi sini, masyaAllah rupanya mujahadah tu sgt manis.. :)

    ReplyDelete
  2. SALAM..

    ZAI YG DIKASIHI..HEHEHE
    suka la dgn entry ni,suka dgn semangat awak.
    sebenarnya sy jeles yg teramat ni,awk dah byk blaja dengan masturat2,sy ni dok duduk takok yg lama lg ni ,isyh jeles pulak ye,tp perasaan cemburu untuk berlumba2 membuat kearah kebaikan x pe kan zai :)..

    zai doakan sy n awak dan semua terus berada dalam usaha ni...istiqomah dalam melakukan amal,sentiasa fikir risau tentang umat...

    saya nak join boleh???:)

    ReplyDelete
  3. untuk kak aliaazuan di kasihi

    akak mmg pantas!hehe..

    btol tu kak, mujahadah manis. dan lagi manis gnjaran yang d kurniakan.buat pengorbanan baru Allah bagi faham kan kak?



    untuk ayu tercinta:

    jgn la jeles ngn i. u tu lagi la byk amal.i ni byk kureng. dgr je lebih.huhu..

    ayu, jgn lumba lari dah ler.penat i nnti.hehe

    insyaallah kita sama2 doa ayu.

    awk nk join? jom2!! best nih.dtg cni eh?heee

    ReplyDelete
  4. tertusuk hati

    insyaallah sama-sama la kita yer

    ReplyDelete
  5. Baru perasan.
    Bila bayan mesti orang semua senyap.
    Kalau ada pun yang sambut selawat, istighfar, takbir dan lain-lain.
    Boleh beza dengan majlis lain.
    Ada saja orang menyembang.
    Mungkin berkat amal sunnah duduk rapat-rapat.
    WA.
    Istiqamah insyaAllah.

    ReplyDelete
  6. Assalamu'alaikum..:)

    Seronoknye baca entry, rindu plak dgn suasana iman dan amal di malaysia, apapun alhamdulillah dipertemukan dgn blog ukhti..
    Syukur pada ALLAH dan terima kasih pd ukhti yg sudi dtg ziarah..

    Salam ukhwah, insya'ALLAH..kita sama2 usaha atas iman

    ReplyDelete
  7. salam 'alaik

    Moga apa yg dilakukan mendapat redha Allah.
    Ameen

    ReplyDelete
  8. bijem m:
    beza kan? mmg susah nk jmper suasana cmni klu xder dlm kje nie. istiqomah insyaallah smpai ujung nyawa. amin

    sahabatku insan pilihan Allah:
    kat malaysia nie macam2 dh jadi. u best la dok dlm suasana islam slalu kt sne..hehe...

    insyaallah sama2 usaha atas iman dan jaga amal. trima kasih juga singgah d teratak saya ini =)

    al-mualim:
    insyaallah... itu lah matlamat hidup ini

    ReplyDelete
  9. owh,di kelantan rupanya.
    saya belajar kat kelate nih... Dusun Raja tu agak biasa la gi

    kenapa nak sorok2?? ada penjenayah nak culik ke?heh

    ReplyDelete
  10. iyer... di klate la nie

    owh, biasa yer g sne


    bukan ader penculik. takot saya yang menculik.heee

    ReplyDelete

awak best!!