‘Jagalah ALLAh, Allah pasti menjagamu!’

Trima KaSeH Sumer... (^.^)

Monday, July 18, 2011

jalan-jalan jengka

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh...

ape kaba sanak saudara adik kakak sekalian..

maap la lame tak update blog..

sibuk ngn kerja dunia la pulak kebelakangan ni.. tambahan pula tak der benda menarik nk cter..

post ni pon tak der la menarik sangat.. tapi sje jer nk share..

minggu lepas alhmdullilah Allah dah sampaikan saya ke jengka.. iaitu kg housemate saya.. kt jengka 12.

g jalan-jalan kt temerloh, g pasar panas kt jengka, g try baju pengantin kt bandar temerloh.. pastu g mane lagi eh? banyak nyer g try baju pengantin r..

pastu ader kenduri kesyukuran kt depan umah macik tu.. kami pon layan la..hee...

tak nak cter panjang.. kte layan gambar jer eh?

ktorang blajar masak gulai tempoyak ikan patin





rezeki Allah bagi







makan durian sampai mulut bau busuk







kolam anak2 ikan





ikan yang besar






banyak pulak Allah bagi buah kt pokok nie kn?




jalan-jalan kt dusun jmpa 2 bijik durian




ikan yang jinak







bila kita datang kt diorag, suma datang ke tepi





kobis pon ader d tanam juga








ni salad













ciku pon ader!






ni yang paling best. MASAK LEMAK KANCIL! 1st tym makan. pacik tu masuk hutan semata-mata nak ikram kami.








Allah bagi durian ni sangat sedap. nyum2










rumah yg kami duduki











gulai tempoyak udang kt kenduri





ulam masak budu, kari ikan merah kt kenduri. sume sedap!






jalan-jalan keliling kampung







gulai tempoyak temerloh. RM 10 semangkuk. erk!












hamster pon g jalan2










kt kampung nie banyak buah mata kucing. kucing pon tak banyak nie



okey.... sampai d sini saja yer..

nnti klu g jalan-jalan lagi atau ader bnda best insyaallah saya share lagi..

njoy yer =)

12 comments:

  1. Assalamualaikum dek Teett....semuanya akak suka,n3nya n gambarnye...memang best giler....makanannya aduhai menyelerakan kalau makan dengan nasi panas2,mesti nak tambah huhuhu! yang terbaik!

    ReplyDelete
  2. wslm kak marina ali :)

    makan mmg best kak.. tmbahan mase tgh lapar.. aduh. sgguh nikmat.

    nnti nk bljr ngn akak masakan sarawak la plk.blh kak?

    heee

    ReplyDelete
  3. exciting journey...waaaa...besst banget...xajak pun =(...ceh...ceh...ayat...

    ReplyDelete
  4. patutlah lama tak update blog, g jln rupanya....

    ReplyDelete
  5. Assalamu'alaikum.

    Wah, makan je kerjanya di Jengka ye. Apapun welcome to Pahang.. :)

    ReplyDelete
  6. kak sue.. jom lenkali kita jalan2 kelate pulok.hehe..
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    kak norsha, lame tak update blog sbb xder berita terkini kak..heee
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    saya g jengka mmg cr makan jer kje nyer..hee.. best tol jengka. cantik2 umah diorang.. tersusun rapi. ustaz dok mne?

    ReplyDelete
  7. Kecur saya perati ikan patin masak tempoyak tu.. Dah lama bangat tak pekena. Fav saya tu. Hehe. Harap-harap sempatla kami nak melerai rindu pada buah durian apabila pulang berhari raya di semenanjung hujung bulan depan insyaAllah. Kampung saya di Lanchang, Temerloh, Pahang.

    ReplyDelete
  8. sedap kan ikan patin.

    saya pekena 2kali dalam sehari ikan patin masak tmpoyak mase kt jengka tu.

    satu kat bndar temerloh, satu kt umah makcik tu kt jengka.. sedap2..

    hingga mnjilat jari.hee..

    k.umu masak lagi sedap kot ikan patin tu.hee..

    durian insyaallah ader lg.. Allah dah reserve utk ustaz. utk baby juga.

    =)

    owh, kt lancang ker..? lancang tu ktner? hee.. saya tak reti jalan2 kt pahang nie..

    nnti blk meh la datang pekan. atau pon kt klate.

    ReplyDelete
  9. nampak best je masak lemak kancil tu.. tak pernah rasa gak.. (",)

    ReplyDelete
  10. tuan fuad:
    sedap tuan.. try r.. tp ssh nk dapat kncil. pacik tuan rumah ikram kami makan kancil dengan masuk utan malam2 g cari kancil.heee..

    ReplyDelete
  11. ishhh..banyak2 makanan kat atas tu..paling akak tertekan tengok duriann..mengidammm... :'(

    Zai x baek buat akak dan baby macam ni tau..waaaaaa.. kat sabah x nampak pun pokok durian...

    Last2 beli eskrem perisa durian..huhuu

    ReplyDelete
  12. kawasan mcm tu memang dh kawasan buah-buahan ke???

    nampak mcm meriah sungguh...

    ReplyDelete

awak best!!